image

VOLZET - Basiscursus 2024 - MEE - Pasen 2

Start: 06/04/2024 - 09:00 - Einde: 13/04/2024 - 17:00


Locatie en adres: Spa (België) - rue de Barisart 291, 4900 Spa (België)


Prijs: €170,00Georganiseerd door: Cursus 2024 || Meetjesland


Hou jij ervan om kinderen en jongeren te animeren? Zegt het jou we iets om animator te zijn op een Kazou-vakantie?

Ben je van geboortejaar 2008, 2007 of vroeger?

Via deze weg kan jij je kandidaat stellen voor de basiscursus van 2024.

VOORWAARDEN:

 • Je bent of wordt 16 in 2024.
 • Je hebt zin om animator te worden bij Kazou. 
 • Je kan de volledige cursus meevolgen: van zaterdagochtend 06/04/2024 tot zaterdagavond 13/04/2024.
 • Je woont in de regio Meetjesland of je hebt een goede reden om je aan te sluiten bij Meetjesland indien je er niet woonachtig bent. 


WAT IS BASISCURSUS?

Op een leuke, spelenderwijze manier dompelen we je onder in het animator-zijn.  Je krijgt antwoord op heel wat vragen.

Hoe maak ik een leuke activiteit? Hoe leef ik me in in de leefwereld van specifieke deelnemers? Hoe verzorg ik een schaafwonde? Hoe ga ik om met moeilijk gedrag of heimwee? Hoe ga ik om met deelnemers met een beperking? En nog zoveel meer...

Op woensdag 13 september 2023 organiseren we het Oost-Vlaams BC infomoment van 19u tot 20u. Wanneer je je kandidaat stelt, sturen we je automatisch een mailtje met een uitnodiging voor dit digitaal moment. Hierop kom je alles te weten over cursus! Indien je er niet kan bij zijn volgt de info via e-mail.

DE VERSCHILLENDE TRAJECTEN BIJ KAZOU?

Als je bij ons je basiscursus volgt, ben je hoe dan welkom als vrijwilliger in onze jaarwerking van Kazou. Jouw rol als animator op vakantie kan wel verschillen van persoon tot persoon afhankelijk van jouw ondersteuningsnoden, je sterktes en je groeipunten. Onder het motto #IedereenMee proberen we voor elke vrijwilliger een gepaste en zinvolle invulling te zoeken; hetzij op vakantie, hetzij in onze jaarwerking. Dit lukt in quasi alle gevallen wel, maar heel soms ook niet. We hebben drie verschillende trajecten bij Kazou waarin je kan instromen:

 • Traject als animator: je hebt geen specifieke ondersteuningsnoden en krijgt een vakantie toegewezen op basis van de leeftijd die jou het meeste ligt als moni.
 • Traject op maat: je hebt bepaalde ondersteuningsnoden en daar houden we graag rekening mee. We denken hierbij aan een leerstoornis, een mentale kwetsbaarheid, een fysieke beperking, een moeilijke thuissituatie... Bij jouw vakanties als moni zorgen we ervoor dat de draagkracht van de ploeg voldoende groot is zodat iedereen de juiste ondersteuning krijgt (zowel monitoren als deelnemers). De noden kunnen erg verschillend zijn, vandaar dat dit traject steeds ‘op maat’ is.
 • Traject als co-animator: je hebt een mentale of fysieke beperking en wil graag moni worden met extra ondersteuning van je instructeurs op cursus én je moniploeg op vakantie. Jij hoeft niet dezelfde competenties als de bovenstaande trajecten te behalen.

We weten van jou graag in welk traject jij wil instromen. Indien je hier vragen over hebt, mail dan naar vrijwilligers.meetjesland@kazou.be en dan bekijken we samen welk profiel het beste bij jou past. Wij contacteren jou sowieso indien jij binnen een traject op maat of een traject als co-animator wil instromen. Bij je kandidaatstelling kan je nalaten welk traject voor jou gepast is. 

KANDIDAATSTELLING ... EN DAARNA?

 • Dit is nog geen definitieve inschrijving. Je kan je kandidaat stellen tot 31/12/2023. Daarna bekijken we het aantal kandidaten en duiden we definitief mensen aan.
 • We duiden mensen aan op basis van objectieve criteria. Deze zijn:
  • de volledige basiscursus aanwezig kunnen zijn van begin tot eind
  • leeftijd
  • regio-nestelIng (je woont in het Meetjesland of hebt een specifieke en duidelijke reden om bij het Meetjesland aan te sluiten)
 • Tussen 9 en 12 januari 2024 kom je te weten of je er bij bent. Als je aangeduid bent, dan ontvang je daarvan een e-mail. Ook als je niet aangeduid bent, dan ontvang je een e-mail met de mededeling dat je voorlopig reserve staat.

 

Zin in? Scroll even naar beneden en klik op 'kandidaat stellen'.


Contactgegevens:


Naam: Lien Fiers

E-mail: vrijwilligers.meetjesland@kazou.be

Telefoon: 09 267 53 30

Vervoersinfo:


We gaan met de bus naar Spa. Vertrek- en aankomsturen worden later meegedeeld.


Toon locatie op de kaart

Kandidaat stellen

Kandidaat stellen voor deze activiteit kon tot 03/03/2024 en is dus niet meer mogelijk.